Masurarea timpului

Informatii

Cronometru electronic cu 5 senzori

RP-AV-8-5S

Cronometru electronic cu 5 senzori

More details

1 872,00 lei

  Cronometrul este un instrument electronic de măsurare a timpului, cu afișaj digital, vizibil de la distanță, cu cifre mari de 25 mm și cu memorie pentru fiecare senzor.
  Alimentarea se face de la un adaptor care furnizează curent alternativ de tensiune 7.5 V. 
  Cronometrul are cinci porți cu senzori fotosensibili, START, SE1, SE2, SE3 și STOP. Porțile sunt identice și interschimbabile.
  Folosirea a mai multori senzori oferă posibilitatea ca într-un singur experiment să se facă patru ( la măsurarea timpului între treceri) sau cinci (la măsurarea timpului de trecere) măsurători, reducând astfel mult durata experimentului. 
  Domeniul de măsurare: 0-999,999 s.
  Precizia cronometrului este de 1 ms, o caracteristică deosebită.
  Servește la măsurarea rapidă și de precizie a timpului în experimentele școlare.
  Greutatea: 750 g fără adaptor.
  Cronometrul are 6 funcții după cum urmează:
  Funcția 1: Măsurarea timpului. Pornirea se face cu butonul start și oprirea cu butonul STOP. Măsoară timpul ce trece între apăsarea butonului STOP și START. Pentru această funcție nu sunt necesare porțile fotosensibile.
  Funcția 2. Timpul între treceri. Cronometrul măsoară timpul scurs între trecerea unui obiect prin poarta Start și una din porțile SE1, SE2, SE3 și Stop. După terminarea experimentului, cronometrul afișează timpul ce trece între obturarea porții Start și poarta Stop. Pentru afișarea timpului ce trece între obturarea porții Start și celelalte porți, se apelează la butoanele SE1, SE2, SE3 sau concomitent SE2 și SE3.
  Funcția 3. Numărător. Contorizează numărul de întreruperi a fasciculului de lumină de la poarta SE2.
  Funcția 4. Timpul de trecere. Măsoară timpul de trecere a unui corp prin poarta Start, SE1,SE2, SE3 respectiv prin poarta Stop. După terminarea experimentului cronometrul afisează timpul de trecere prin poarta Stop. Pentru afișarea timpului de trecere prin poarta Start, SE1, SE2, SE3 sau Stop se apelează la butoanele Se1 și SE2 concomitent, SE1, SE2, SE3 sau concomitent SE2 și SE3.
  Funcția 5. Măsurarea perioadei de oscilație. Măsoară perioada de oscilație a unui corp prin poartaSE2
  Funcția 6. Testarea senzorilor. La introducerea sau eliminarea senzorilor se apasă butonul "ZERO" pentru a fi recunoscuţi de cronometru. Dacă cronometrul se află pe programul (6) "Testare senzori" afişajul va indica "11111", dacă toţi senzorii sunt în stare de funcţionare, iar în cazul în care există senzori defecţi sau obturaţi dispare cifra "1".

  Atenţie la corelarea senzorilor cu experimental, START-primul, urmează SE1 apoi SE2, SE3 şi STOP.

Recenzii

Nu exista recenzii.

Scrieti o recenzie

Cronometru electronic cu 5 senzori

Cronometru electronic cu 5 senzori

Cronometru electronic cu 5 senzori

Scrieti o recenzie

8 produse in aceeasi categorie: